Aktualności

Informacje oraz nadchodzące wydarzenia
3 Kwi

Catering Wielkanocny 2020/ ZAPRASZAMY!

Zapraszamy do składnia zamówień na nadchodzące Święta Wielkanocne.
Zamówienia prosimy składać do 8.04.2020
tel. 697002774
tel. 607990828
Arkusz z zamówieniem do pobrania na naszej stronie internetowej w zakładce CATERING lub

ARKUSZ ZAMÓWIENIOWY PDF – POBIERZ

ARKUSZ ZAMÓWIENIOWY EXCEL – POBIERZ

Obiór Wielka Sobota 11.04.2020  10.00-13.00

Zapraszamy

Zespół Gościńca Sucholeskiego

Catering Wielkanocny 2020

– Kaczka pieczona w całości z jabłkami, pomarańczami w czerwonym winie 110 zł ok.2,2 kg
– Szynka wieprzowa staropolska pieczona w całości, szpikowana wędzoną słoniną  w aromacie warzyw korzeniowych 90 zł/porcja ok.1,3 – Pasztet z gęsiną z konfiturą z czerwonej cebuli zapieczony w cieście francuskim z czarnuszką 90 zł/porcja ok. 1 kg
– Pasztet wieprzowy domowy z suszoną śliwką i galaretką z czerwonego win 0,5 kg – 35 zł
– Bigos staropolski na wieprzowinie ze śliwką suszoną, grzybami i winem 40 zł – 1kg

Świąteczne dania obiadowe

– Zrazy wołowe po wielkopolsku / sos pieczeniowy 22 zł
– Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie kurkowym 22 zł
– Zrazy wieprzowe po staropolsku 16 zł
– Kotlet de volaille 15 zł
– Karczek pieczony w warzywach okopowych/ sos pieczeniowy – 60zł / kg
– Konfitowane filety z kaczki z modrą kapustą i sosem z suszonych śliwek i jabłek – 4 szt. / 80 zł

Dodatki do dań głównych
– Kapusta czerwona z rodzynkami 35 zł/ kg
– Kapusta kiszona z suszonym podgrzybkiem 39 zł/ kg
– Pampuchy (pyzy drożdżowe) z naszej pracowni 2 zł/ szt.
– Buraczki glazurowane w miodzie i tymianku 25 zł/ kg

Francuskie tarty wytrawne/ 26 cm
– Tarta na cieście francuskim z jajkiem, łososiem, porem i nowalijkami 70 zł/sztuka
– Tarta na cieście francuskim z jajkiem, wędzonym pstrągiem, porem, czerwoną cebulą i nowalijkami 70 zł/sztuka
– Trata na cieście francuskim z jajkiem, boczkiem, serem mozzarella i pomidorami 60 zł/sztuka

Zimny bufet
Przekąski mięsne / 1 porcja 80g
(Minimalna ilość zamówienia jednej pozycji – 5 porcji)

– Galantyna z kurczaka zagrodowego z omletem i musem pieczarkowym z zieloną pietruszką 10 zł
– Galarcik z kurczaka 10 zł
– Szparagi w szynce  10 zł
– Jajko w szynce 9 zł
– Schab pieczony ze śliwką 11 zł
– Schab pieczony z morelą 11 zł
– Schab z musem chrzanowym i chipsami z warzyw okopowych 12 zł
– Rolada z polędwicy wieprzowej z grzybami leśnymi w pieprzowej otoczce 13 zł
– Pierś kaczki z maladze z owocami 13 zł
– Sałatka jarzynowa w szynce 10 zł
– Sałatka jarzynowa 8 zł
– Sos tatarski 8 zł, Sos cumberland 8 zł

Przekąski rybne
Sandacz gotowany w białym winie z jajkiem przepiórczym i kawiorem 18 zł
Roladka z pstrąga z paluszkiem krabowym i piklami 13 zł

Słodkie
– Sernik pomarańczowy z migdałami 120 zł
– Mazurek z czekoladą i bakaliami 50 zł
– Mazurek z ganache z białej czekolady z konfiturą z czerwonej porzeczki 50 zł