Zabawa karnawałowa ,,Pod Włoskim Niebem” M E N U
Przystawka
– Carpaccio di Manzo – carpaccio z polędwicy wołowej, kapary, pomidory suszone ,rukola, parmezan, oliwa z oliwek extra virgin 35,00
– Mozarella alla Paesana, prosciutto di parna – pomidory z serem mozarella, bazylią, oliwą extra virgin, szynką parmeńska 32,00
– Scampi aglio,olio e peperoncino – krewetki królewskie w oliwie extra virgin z dodatkiem świeżych ziół, czosnku, peperoni oraz pomidorów 38,00
Paninini – włoskie bułeczki 3 szt./6,00
Buro – masło czosnkowe 4,00
Zupa
– Crema di pomodoro – krem pomidorowy z oliwą bazyliową 15,00
– Passato di funghi porcini – zupa borowikowa 18,00
Danie główne
– Filetto al pepe verde, verdure saporiti – polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu, południowe warzywa (bakłażan, cukinia, papryka słodka, pomidory, cebula czerwona) duszone w białym winie
z dodatkiem ziół, ziemniaki zasmażane z czosnkiem i rozmarynem 69,00
Saltimbocca alla Romana – eskalopki z polędwicy wieprzowej z szynką parmeńską i szałwią,
włoskie kluseczki (gniocchi), warzywa gotowane 45,00
– Sogliola alla Florentyna – sola na szpinaku z krewetkami koktajlowymi,
sosem beszamelowym na rizotto vino bianco 56,00
–Tagliatelle z krewetkami tygrysimi, mulami, pomidorami,
młodym szpinakiem, czosnkiem, chili, kaparami i oliwa extra virgin 38,00
Deser
– Tiramisu 19,00
– Gelato con ciliegie calde – wiśnie duszone w czerwonym winie 19,00