Aktualności

Informacje oraz nadchodzące wydarzenia
16 sty

Zabawa karnawałowa ,,Pod Włoskim Niebem” M E N U

Przystawka
– 
Carpaccio di Manzo – carpaccio z polędwicy wołowej, kapary, pomidory suszone ,rukola, parmezan, oliwa z oliwek extra virgin 35,00
– Mozarella alla Paesana, prosciutto di parna – pomidory z serem mozarella, bazylią, oliwą extra virgin, szynką parmeńska 32,00
– Scampi aglio,olio e peperoncino – krewetki królewskie w oliwie extra virgin z dodatkiem świeżych ziół, czosnku, peperoni oraz pomidorów 38,00

Paninini – włoskie bułeczki 3 szt./6,00

Buro – masło czosnkowe 4,00

Zupa

– Crema di pomodoro – krem pomidorowy z oliwą bazyliową 15,00
– Passato di funghi porcini – zupa borowikowa 18,00

Danie główne 
– Filetto al pepe verde, verdure saporiti – polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu, południowe warzywa (bakłażan, cukinia, papryka słodka, pomidory, cebula czerwona) duszone w białym winie
z dodatkiem ziół, ziemniaki zasmażane z czosnkiem i rozmarynem 69,00

Saltimbocca alla Romana – eskalopki z polędwicy wieprzowej z szynką parmeńską i szałwią,
włoskie kluseczki (gniocchi), warzywa gotowane 45,00

– Sogliola alla Florentyna – sola na szpinaku z krewetkami koktajlowymi,
sosem beszamelowym na rizotto vino bianco 56,00
Tagliatelle z krewetkami tygrysimi, mulami, pomidorami,
młodym szpinakiem, czosnkiem, chili, kaparami i oliwa extra virgin 38,00

Deser

– Tiramisu 19,00
– Gelato con ciliegie calde – wiśnie duszone w czerwonym winie
19,00