Zabawa Andrzejkowa 25.11.2017/Menu
Przystawka
– Sledź w trzech odsłonach (w śmietance /z buraczkami i chrzanem/ w oleju z cebulka i koprem) 25,00
– Scampi duszone w maśle, z pomidorami cherry, czosnkiem i chlli na kopczyku rukoli (6 szt) 35,00
– Polski befsztyk „tatarski” 35,00
Zupa
– Krem z korbola z imirem i mleczkiem kokosowym 18,00
– Barszcz czerwony z kołdunami 18,00
Danie główne
– Polędwica z dorsza na potrawce z kurek, krewetek i zielonego groszkun 59,00
– Udo kacze confit, puree z buraka pieczonego, piklowany korbol, sos ze śliwki suskiej,
szagówkami z naszej pracowni 49,00
– Dorodny stek z polskiej dojrzewającej polędwicy wołowej z solą himalajską, purre batatowo-jabłkowe, tłuczony zielony groszek, pieczona marchew, demi glace, zielony pieprz 69,00
– Tagliatelle z krewetkami tygrysimi, mulami, pomidorami, młodym szpinakiem, czosnkiem,
chili, kaparami i oliwa extra virgin 38,00
Deser
– Czekoladowy mus z pomarańczą i chili 19,00
– Crème Brulee z owocami 19,00